Svet 0

15.07.2024.

15:23

Tajna služba SAD će učestvovati u istragama o pucnjavi na Trampovom mitingu

Tajna služba SAD saopštila je danas da će učestvovati u istragama koje su najavili predsednik Džo Bajden i članovi Kongresa, nakon što njeni agenti nisu uspeli da spreče napadača da puca i rani bivšeg predsednika Donalda Trampa na mitingu u Pensilvaniji.

Izvor: Tanjug

Tajna služba SAD će učestvovati u istragama o pucnjavi na Trampovom mitingu
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Podeli:

Direktorka Tajne službe Kimberli Čitl rekla je da agencija povećava obezbeđenje za republikanskog predsedničkog kandidata Trampa i Republikansku nacionalnu konvenciju u Milvokiju, koja počinje danas, prenosi Rojters.

''Uverena sam u bezbednosni plan koji su utvrdili naš koordinator za Republikansku nacionalnu konvenciju i naši partneri, koji smo pregledali i ojačali nakon pucnjave u subotu", rekla je Čitl u saopštenju.

Istakla je da je agencija od subote uvela promene u Trampovom bezbednosnom planu kako bi osigurala njegovu zaštitu tokom konvencije i ostatka kampanje.

FBI je saopštio da istražuje incident u subotu na Trampovom skupu u Pensilvaniji kao atentat. Predsednik Džo Bajden je u nedelju rekao da je naredio nezavisnu reviziju, a republikanski poslanici su obećali brze istrage o incidentu.

Na mitingu u subotu Tramp je zadobio ranu u uvo, a jedan muškarac je ubijen, dok se dvoje ranjenih ljudi nalazi u bolnici u stabilnom stanju. Bivši predsednik je otputovao u Milvoki u nedelju i očekuje se da će formalnu nominaciju svoje stranke za predsednika dobiti kasnije ove nedelje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: