Svet 5

15.07.2024.

10:31

FBI izneo nove informacije: Atentator je delovao sam

Napadač koji je u subotu uveče pucao na bivšeg predsednika SAD i kandidata Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa delovao je sam i koristio je legalno kupljenu pušku koju je kupio otac osumnjičenog.

Izvor: Tanjug

FBI izneo nove informacije: Atentator je delovao sam
Tanjug/Bethel Park School District via AP

Podeli:

"Reč je o poluautomatskoj pušci AR 556. FBI nije pronašao nikakve indicije da je osumnjičeni imao neke mentalne bolesti. Na napad se gleda i kao na domaći teroristički akt i kao na pokušaj ubistva", navedeno je iz američke agencije, a prenosi Rojters.

Dodaje se da nema indicija da je napadač pucao na Trampa iz ideoloških razloga, a FBI pregleda naloge na društvenim mrežama, korušćeno oružje i DNK uzorke kao dokaze.

"Pretnje i pozivi na nasilje već su u porastu na internetu, a pogotovo nakon ovog događaja", saopšteno je iz FBI.

Tramp je povređen u pucnjavi u subotu uveče tokom mitinga u Batleru u Pensilvaniji.

Naoružani napadač, 20-godišnji Tomas Metju Kruks, i najmanje jedan posetilac skupa su ubijeni, a još dve osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povređene.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: