Svet 0

15.07.2024.

7:17

Na snazi najviši stepen bezbednosti: "Svi treba da se zaustave"

Nakon što je u subotu preživeo atentat u Pensilvaniji, bivši predsednik SAD i kandidat republikanaca na predstojećim izborima Donald Tramp stigao je u Viskonsin, gde će od danas do 18. jula biti održana nacionalna konvencija Republikanske stranke.

Izvor: Tanjug

Na snazi najviši stepen bezbednosti: "Svi treba da se zaustave"
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Podeli:

Američke agencije za sprovođenje zakona rade na obezbeđivanju bezbednosti konvencije, nakon atentata na Trampa tokom mitinga u Pensilvaniji, prenosi Rojters.

Zbog napada na Trampa na mitingu u Pensilvaniji fokus je na merama bezbednosti tokom konvencije u Milvokiju, ali je Odri Gibson Kićino, koordinatorka za operacije američke Tajne službe na republikanskoj konvenciji, juče na pres konferenciji rekla da "neće biti promena u planiranju bezbednosnih protokola".

Na snazi najviši stepen bezbednosti

"Osećamo se veoma prijatno jer radimo sa Tajnom službom. Radimo sa 40 različitih agencija za sprovođenje zakona", rekao je predsednik Republikanskog nacionalnog komiteta Majkl Votli u intervjuu za Foks.

Votli je pozvao republikance da iskoriste ovaj trenutak kao priliku za jedinstvo i prevaziđu partijske podele, istakavši da nema mesta za nasilje.

"Svi u Americi treba da zaustave. Moraju da zastanu, moraju da razmisle o tome šta je za nas zapravo važno u ovom političkom procesu", ocenio je on.

Senator Kris Kuns iz Delavera, ključni saveznik Trampovog rivala, predsednika Džoa Bajdena, rekao je da bi nasilje protiv Trampa trebalo da motiviše obe stranke da pojačaju bezbednost pred demokratsku konvenciju u Čikagu u avgustu.

"Moramo da budemo više zabrinuti i marljiviji nego ikada da osiguramo da naše dve konvencije i ostatak ove predsedničke kampanje prođu bezbedn", rekao je on za NBC.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: