Svet 8

14.07.2024.

20:19

Bajden izdao hitna naređenja VIDEO

Američki predsednik Džo Bajden obratio se javnosti s najnovijim informacijama o pokušaju atentata na Donalda Trampa.

Izvor: Index.hr

Bajden izdao hitna naređenja VIDEO
EPA-EFE/BONNIE CASH / POOL

Podeli:

"Zahvalan sam što je Tramp dobro i što se oporavlja“

"Razgovarao sam sinoć sa Donaldom Trampom. Imali smo kratak i dobar razgovor", rekao je Bajden na početku.

„Zaista sam zahvalan što je Tramp dobro i što se oporavlja“, dodao je on.

"Ovo nije Amerika i ne možemo dozvoliti da se to desi“

"U Americi nema mesta za ovu vrstu nasilja, niti za bilo koje nasilje“, rekao je Džo Bajden.

„Što se toga tiče, pokušaj atentata je protiv svega za šta se zalažemo kao nacija, svega. Ne radi se o tome ko smo mi kao nacija. To nije Amerika i ne smemo dozvoliti da se to dogodi. Jedinstvo je najteži cilj od svega, ali ništa nije važnije od toga“, dodao je on.

"Upravo su nas obaveštajno-bezbednosni obaveštajci obavestili o tome. FBI vodi ovu istragu, koja je još u ranoj fazi. Ne znamo motiv napadača, ali znamo njegov identitet. Nemojte prebrzo zaključivati o njegovom motivi dok je istraga u toku“.

Bajden je naredio istragu o nacionalnoj bezbednosti

"Tramp, kao bivši predsednik i kandidat Republikanske stranke, već je dobio povećan nivo bezbednosti, a ja sam bio dosledan u svojim uputstvima Tajnoj službi da mu obezbedim sve resurse, sposobnosti i zaštitne mere neophodne da obezbedi njegovu kontinuiranu bezbednost. “ rekao je Džo Bajden...

"Drugo, naredio sam šefu Tajne službe da preispita sve mere bezbednosti za... Republički nacionalni kongres, koji je zakazan za sutra.

I treće, naredio sam nezavisnu nacionalnu bezbednosnu istragu jučerašnjeg mitinga kako bi se procenilo šta se tačno dogodilo, a rezultate te nezavisne revizije podelićemo sa američkim narodom“, rekao je Bajden.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: