Svet 1

14.07.2024.

9:31

Ispravka: Na slikama koje kruže društvenim mrežama nije atentator na Trampa

Mediji u regionu, među kojima je B92.net, objavili su vest u kojoj se nalazi fotografija na kojoj se navodno vidi atentator. Vest je objavljena na portalu B92.net pod naslovom "Atentator pre napada objavio jeziv snimak: "Mrzim Donalda Trampa" VIDEO".

Izvor: B92

Ispravka: Na slikama koje kruže društvenim mrežama nije atentator na Trampa
Tanjug/AP Photo/Gene J. Puskar

Podeli:

Međutim, kako nam je na to ukazao portal "Raskrinkavanje.ba", na fotografijama je druga osoba, odnosno na njima se nalazi drugi mladić.

Naime, Tomas Metju Kruks (20) identifikovan je kao napadač koji je pokušao da izvrši atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa.

Tomas Metju Kruks (20) identifikovan je kao napadač koji je pokušao da izvrši atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa, ali su fotografije i snimak koje je objavio korisnik društvene mreže X čiji se nalog zvao “jewgazing” obišli mnoge medije, uveravajući ljude da se radi o atentatoru.

Ta osoba je 14. jula na svom nalogu objavio fotografije i video u kojem tvrdi da je Tomas Metju Kruks.

Ove je objave naknadno obrisao i “zatvorio” svoj X profil za javnost. U videu se čulo "Mrzim Trampa", a mediji među kojima je i B92.net, citirali su ovog "internet trola", predstavljajući ga kao navodnog atentatora. Iz ovoga se jasno vidi da je u pitanju bila druga osoba.

Ovim putem ispravljamo prethodno objavljenu netačnu informaciju i izvinjavamo se čitaocima na nenamernom propustu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: