Svet 6

14.07.2024.

23:46

Rat – dan 872: Zelenski razočaran; Uništeni su

Rat u Ukrajini – 872. dan. Žestoke borbe vode se u oblasti Hersona, Harkova i Nikopolja.

Izvor: B92

Rat – dan 872: Zelenski razočaran; Uništeni su
Profimedia

Podeli:

Pukovnik SBU u ostavci Oleg Starikov smatra da bi glavni okršaj u Ukrajini mogao da se odigra krajem leta.

Ukrajinski šef diplomatije Dmitro Kuleba naveo je da njegova zemlja ne može da čeka još 75 godina da bi postala članica NATO-a, već da to mora da se dogodi ranije zbog bezbednosti i stabilnosti u evroatlantskom regionu

Završeno

21:00

Uništeno 15 ukrajinskih dronova

Iznad Kurske oblasti uništeno je 15 ukrajinskih dronova, a niko od lokalnog stanovništva nije povređen, saopštio je danas vršilac dužnosti guvernera te oblasti, Aleksej Smirnov. “Sela u toj oblasti su tokom dana više puta granatirana, ali niko nije povređen.

Napadi na grad Sudža i okolna sela su vršeni i iz ukrajinskih helikoptera, kao i pomoću dronova kamikaza”, naveo je Smirnov, prenela je agencija RIA Novosti.

19:59

Zelenski razočaran

Vladimir Zelenski je izuzetno razočaran susretom sa američkim liderom Džozefom Bajdenom u Vašingtonu, piše "Politiko".

19:10

Rusi mogu dalje da napreduju

Oslobađanje Urožajnog omogućiće ruskim snagama da aktivnije napreduju u regionu Ugljedara u DNR i u Zaporoškoj oblasti od Prijutnog ka Guljajpolju, smatra predsednik komisije za suverenitet, patriotske projekte i podršku veteranima Javne komore Rusije Vladimir Rogov.
 

18:30

Šanse za postizanje mira su mnogo veće kroz pregovore, ponovno otvaranje diplomatskih kanala i dijalog nego putem isporuka oružja, sankcija i strategije bazirane na odbijanju diplomatije, izjavio je danas šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

16:54

Rusi napravili ključni potez?


Oslobađanje Urožajnog omogućiće ruskim snagama da aktivnije napreduju u regionu Ugljedara u DNR i u Zaporoškoj oblasti od Prijutnog ka Guljajpolju, smatra predsednik komisije za suverenitet, patriotske projekte i podršku veteranima Javne komore Rusije Vladimir Rogov.
 

13:22

Oružane snage Ruske Federacije oslobodile su selo Urožajno u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

12:28

Zapalio se televizijski toranj

U gradu Sudže se u napadu ukrajinske bespilotne letelice zapalio televizijski toranj, saopštio je vršilac dužnosti gubernatora Kurske oblasti Aleksej Smirnov.

U napadu nije bilo žrtava.
 

12:28

Zarobljeni ukrajinski vojnici

Pripadnici specijalnih snaga "Ahmat“ zajedno sa snagama Južnog vojnog okruga zarobili su tri ukrajinska vojnika, saopštio je zamenik načelnika glavnog vojno-političkog odeljenja Ministarstva odbrane Rusije, komandant odreda specijalnih snaga Ahmat, general-major Apti Alaudinov.

09:19

Novi napad

Ruski lovci-bombarderi Su-34 izveli su napad bombom FAB-3000 na privremenu bazu Oružanih snaga Ukrajine u zoni odgovornosti grupe snaga "Sever“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

09:19

Uništen je

FPV dron ruskih desantnih snaga u vazdušnoj borbi na nebu iznad Razdolovke u Donjeckoj Narodnoj Republici uništio je jurišni heksakopter "baba jaga“ Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Operator ruskog drona primetio je na nebu ukrajinski udarni heksakopter koji je leteo ka ruskim položajima da bi bacio mine.

Ruski dron približio se ukrajinskom i udario ga, nakon čega je ukrajinski dron eksplodirao u vazduhu, dodaje se u saopštenju.
 

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: