Svet 12

14.07.2024.

23:17

Ispravka: Na slikama koje smo objavili nije atentator na Trampa, u pitanju je internet trol

Brojni mediji u regionu, među kojima je i B92.net, objavili su fotografiju na kojoj se navodno vidi atentator na Donalda Trampa. Vest je objavljena na B92.net pod naslovom "Ispaljeno osam metaka dok je Tramp govorio; Amerikanci sprovode hitne mere".

Izvor: B92

Ispravka: Na slikama koje smo objavili nije atentator na Trampa, u pitanju je internet trol
Tanjug/AP Photo/Gene J. Puskar

Podeli:

Kako nam je na ovo ukazao portal "Raskrinkavanje.ba", u pitanju nije napadač na Trampa, već druga osoba.

Naime, Tomas Metju Kruks (20) identifikovan je kao napadač koji je pokušao da izvrši atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa, ali su fotografije i snimak koje je objavio korisnik društvene mreže X sa naloga pod imenom “jewgazing” obišle mnoge medije, ubeđujući ljude da se radi o atentatoru.

Ta osoba je 14. jula na svom nalogu objavio fotografije i video u kojem tvrdi da je Tomas Metju Kruks, što je preneo i portal B92.net.

Međutim, on je objave naknadno obrisao i “ugasio” svoj X profil za javnost. Na video snimku se čulo "Mrzim Trampa", a mediji, među kojima je i B92.net, citirali su ovog "internet trola", predstavljajući ga kao navodnog atentatora. Iz ovoga se jasno vidi da je u pitanju bila druga osoba, zbog čega je B92.net uklonio postojeću fotografiju.

Ovim putem ispravljamo prethodno objavljenu netačnu informaciju i izvinjavamo se čitaocima na nenamernom propustu.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: