Svet 0

14.07.2024.

1:29

Oglasila se Tajna služba: Objasnili su kako su ubili napadača

Nekadašnji predsednik SAD Donald Tramp ranjen je danas u pucnjavi na predizbornom mitigu u gradu Batler u saveznoj državi Pensilvaniji.

Izvor: B92.net

Oglasila se Tajna služba: Objasnili su kako su ubili napadača
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Podeli:

Osoba koja je pucala na skup bivšeg predsednika i republikanskog kandidata Donalda Trampa ispalila je više hitaca sa "uzvišene pozicije" izvan mesta gde se održavao miting pre nego što su ga agenti tajne službe neutralisali, saopštili su zvaničnici.

"Tokom kampanje bivšeg predsednika Trampa u Batleru u Pensilvaniji 13. jula oko 18.15 osumnjičeni za pucnjavu je ispalio više hitaca prema bini sa uzvišene pozicije, van mesta gde se održavao skup", navela je Tajna služba u saopštenju.

Pripadnici Tajne službe su "neutralisali napadača koji je sada mrtav", dodaje se u saopštenju.

"Američka tajna služba brzo je odgovorila zaštitnim merama i bivši predsednik Tramp je bezbedan. Jedan čovek iz publike je ubijen, a još dve osobe su zadobile kritične povrede", navodi se.

O incidentu se vodi istraga i Tajna služba je o događaju obavestila FBI, rekao je portparol

U pucnjavi na republikanskom skupu Tramp je tokom govora pogođen hicem u uho, nakon čega su ga pripadnici tajne službe sklonili sa govornice.

Napad su osudili američki zvaničnici uključujući predsednika Džozefa Bajdena, kao i drugi svetski lideri.
    
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: