Svet 3

13.07.2024.

22:57

"Amerika je kriva za masakr"

Administracija SAD snosi odgovornost za današnji izraelski napad na kamp Al-Mavasi, sigurnu zonu u Pojasu Gaze, u kojem je ubijeno preko 90 Palestinaca, saopštio je danas potparol palestinskog predsednika Nabil Abu Rudejneh.

Izvor: Tanjug

"Amerika je kriva za masakr"
EPA-EFE/HAITHAM IMAD

Podeli:

''Američka administracija snosi odgovornost za ovaj gnusni masakr, koji je odneo živote stotine naše dece, žena i staraca", naveo je on.

Abu Rudejneh je dodao da administracija SAD ''istrajava u kršenju svih međunarodnih rezolucija o legitimitetu kontinuirano pružajući finansijsku i vojnu podršku ovoj (izraelskoj) okupaciji koja svakodnevno vrši krvave masakre nad našim narodom“, prenosi Wafa.

Istakao je da Izrael zanemaruje zanemaruje međunarodne humanitarne i pravne norme ''vršeći ratne zločine i genocid'' nad stanovnicima Gaze.

Portparol predsednika je napomenuo da ''bez slepe i pristrasne podrške SAD, ova okupacija ne bi mogla da nastavi svoje krvave zločine protiv palestinskog naroda, prkoseći međunarodnom legitimitetu i presudama međunarodnih sudova koji su pozvali na prekid agresije i zaštitu za palestinski narod“.

Abu Rudejneh je pozvao Savet bezbednosti UN i međunarodnu zajednicu da intervenišu i primoraju Izrael da obustavi ratne akcije, navodi Wafa.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u izraelskom napadu na izbeglički kamp Al-Mavasi u regionu Kan Junis u Gazi, koji je prethodno bio proglašen sigurnom zonom, porastao je na 90 osoba, a broj ranjenih je oko 300. Iz ministarstva napominju da polovinu žrtava izraelskog napada čine žene i deca.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: