Svet 3

13.07.2024.

20:34

"Dosta! Katastrofalan je, ali..."

Senator Berni Sanders, ličnost američke levice, pozvao je danas da Džo Bajden ostane predsednički kandidat demokrata, uprkos pritiscima na predsednika da se povuče zbog sumnje u njegovo zdravlje.

Izvor: Index.hr

"Dosta! Katastrofalan je, ali..."
Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Podeli:

"Dosta! Gospodin Bajden možda nije idealan kandidat, ali on će biti kandidat i mora biti kandidat. I efikasnom kampanjom koja govori radnim porodicama o njihovim potrebama, on neće samo pobediti gospodina Trampa, on će učinite to sa velikom razlikom", rekao je on. levičarski poslanik u kolumni u Njujork tajmsu, pozivajući demokrate da "prestanu da se svađaju i prepiru".

Nema velike razlike u anketama

Od katastrofalne debate 27. juna protiv 78-godišnjeg republikanskog milijardera, Džo Bajden je bio bombardovan žestokim kritikama u vezi sa njegovim fizičkim i mentalnim zdravljem. Dvadesetak parlamentaraca sada ga poziva da podnese ostavku. Ali vodeći demokrata ponovo je juče u Mičigenu uverio da će zaista biti kandidat.

"Ja sam kandidat i mi ćemo pobediti", rekao je Bajden pristalicama u Detroitu.

Sve ankete nakon TV debate pokazuju da katastrofalni učinak Džoa Bajdena, iako izaziva zabrinutost kod Amerikanaca zbog njegove sposobnosti da vlada dugo vremena, nije mnogo pomerio izborne linije.

Ali čini se da mnogi republikancu Trampu daju relativnu prednost za novembar. Najzabrinjavajući trend za demokratu ostaje njegovo uporno zaostajanje u određenim sving državama.

"Predsednički izbori nisu takmičenje iz zabave"

Berni Sanders, protivnik Džoa Bajdena na predizborima demokrata 2020., izrazio mu je podršku u subotu, rekavši da će učiniti "sve što je u njegovoj moći da ponovo bude izabran predsednik Bajden".

"Da. Znam ovo: gospodin Bajden je star, navikao je na gafove, ima ukočen hod i imao je katastrofalnu debatu protiv gospodina Trampa. Ali znam i ovo: predsednički izbori nisu zabavna takmičenja. Oni niti počinju niti se završavaju. sa 90-minutnom debatom", naveo je on.

Ovaj 82-godišnji senator takođe uzima za primer nedavne parlamentarne izbore u Francuskoj: "Vreme je da naučimo lekciju od progresivnih i centrističkih snaga u Francuskoj koje su se, uprkos svojim dubokim političkim razlikama, ove nedelje ujedinile da direktno poraze desnicu. krila ekstremizma".

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: