Svet 15

13.07.2024.

23:25

Rat – dan 871: Uzbuna; Izveden veliki udar; Uništeni su

Rat u Ukrajini – 871. dan.

Izvor: B92

Rat – dan 871: Uzbuna; Izveden veliki udar; Uništeni su
Profimedia/Pablo Miranzo/Anadolu/ABACAPRESS.COM

Podeli:

Nastavljene su borbe na istoku Ukrajine. Najmanje šest osoba je poginulo, a 13 je povređeno u ruskim napadima na region Donjecka, saopštili su regionalni tužioci.

Britansko Ministarstvo ocenjuje i da Rusi lagano napreduju protiv ukrajinskih snaga u regionu Donjecka po cenu velikih gubitaka. 

Završeno

23:18

Uzbuna u celoj Ukrajini


Uzbuna za vazdušni napad objavljena je na teritoriji cele Ukrajine, sledi iz onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.
 

22:02

Rusi izveli udar na Harkov


Ruske snage su raketama „iskander-m“ izvele udare u Harkovskoj oblasti na mesto gde su parkirana vozila ukrajinskog ešelona i uništile 20 vozila i do 120 vojnika. Između ostalog, uništena su vozila „marder“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 

20:29

Najavljen najveći okršaj

Pukovnik SBU u ostavci Oleg Starikov smatra da bi glavni okršaj u Ukrajini mogao da se odigra krajem leta.

18:59

Eksplozija u Harkovu


U Harkovu je odjeknula eksplozija. U Harkovskoj i još sedam ukrajinskih oblasti objavljena je vazdušna opasnost.
 

18:59

Uništeno skladište

Skladište s municijom uništeno je u predgrađu Odese, u oblasti gde su se možda prebacili Britanci koji obučavaju diverzante, rekli su za Sputnjik ruski ilegalci.

U Čabanku su likvidirani i ukrajinski oficiri, kao i strani plaćenici, rekao je koordinator ilegalaca Sergej Lebedev.
 

18:11

Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina, izjavio je danas da Rusija ima dovoljno potencijala da odvrati američke rakete raspoređene u Evropi.

17:28

Lukašenko stigao na granicu sa Ukrajinom

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko boravi u poseti južnom delu republike, koja se graniči sa Ukrajinom, javio je Telegram kanal Pul Pervogo, blizak pres-službi šefa beloruske države.

Profimedia/agency Sputnik

14:20

Rusi podigli zastavu iznad Urožajnog

Ruske snage razvile su zastavu Rusije na zgradi administracije u mestu Urožajno na vremenskom pravcu u Zaporoškoj oblasti, saopštio je za Sputnjik Vladimir Rogov, kopredsedavajući Koordinacioni savet za integraciju novih regiona.

"Naše snage su podigle trobojku na zgradi administracije u Urožajnom i sada napreduju u severnom delu mesta gde se vode glavne borbe“, rekao je Rogov. 
 

14:19

Alarm za Ruse

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov je na pitanje da li bi Krimski mosta mogao da padne ove godine godine, odgovorio da je to pitanje za Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Međutim, Budanov je naglasio u intervjuu za New Voice da Krimski most mora biti uništen i da njegovo odeljenje radi "planirani posao" po tom pitanju.

"Sve što radimo, osim rutinskog uništavanja logistike i železnice, je i desakralizacija Krima. Mi smo obezbedili da Rusija povuče svoje brodove sa Krima što je dalje moguće u Očamčiru (novu rusku luku na teritoriji Abhazije)", naveo je Budanov

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: