Svet 2

12.07.2024.

17:15

Sprema se ubistvo? Zelenski u paranoji

Volodimir Zelenski je nestrpljiv, napet, umoran i paranoičan, plaši se pokušaja atentata na njega, piše Rojters i poziva se na njemu bliske i evropske izvore, prenosi ruska agencija Rija novosti.

Izvor: Novosti

Sprema se ubistvo? Zelenski u paranoji
Profimedia

Podeli:

"Oni slikaju portret lidera koji je postao čvršći... pa čak i sklon paranoji... Istovremeno, Zelenski sve više razvija 'paranoju' u vezi sa navodnim pokušajima ubistva i destabilizacijom ukrajinskog rukovodstva od  Rusije", piše u izveštaju.

Kako navodi agencija, Zelenski je postao "tvrđi, odlučniji, manje tolerantan na greške" i doživljava "dvadesetčetvoročasovni stres i umor".

Agencija citira reči bivšeg ministra odbrane Alekseja Reznikova, koji kaže da je režim spavanja Zelenskog poremećen.

"Ako on (Zelenski – prim. aut.) vidi da ljudi nisu spremni ili jedno protivreči drugom, reći će: izlazite, nemam vremena za ovo", rekao je član tima Zelenskog, podsećajući kako je izbacio svoje pomoćnike sa sastanka na kojem se razgovaralo o informativnoj kampanji u vezi s mobilizacijom.

Ranije je list "Fajnenšel tajms", pozivajući se na jednog ukrajinskog zvaničnika, objavio da u kabinetu Zelenskog vlada paranoja, te da je on veoma zabrinut zbog situacije na bojnom polju. Drugi zvaničnik je primetio da je Zelenski sve nervozniji zbog situacije na bojnom polju, kao i da strahuje da će Vašington početi pregovore s Rusijom .

U maju je Služba bezbednosti Ukrajine najavila privođenje dvojice pukovnika Državne bezbednosti Ukrajine, koji su navodno pripremali pokušaj ubistva Zelenskog. Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov je kasnije rekao da je informacije SBU teško shvatiti kao istinite. 

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: