Svet 0

12.07.2024.

13:29

Posledice "kobne" ofanzive: Prikupljeno 60 tela iz Pojasa Gaze

Služba za hitne slučajeve Gaze saopštila je danas da je tokom izraelske sedmodnevne ofanzive prikupljeno oko 60 tela Palestinaca iz oblasti Tel Al-Have i kvarta Sabra u Gazi, kao i da su se izraelske snage preko noći povukle iz nekih delova enklave.

Izvor: Tanjug

Posledice "kobne" ofanzive: Prikupljeno 60 tela iz Pojasa Gaze
Profimedia/Apaimages/SIPA/2405201438

Podeli:

Nakon povlačenja izraelska vojska je ostavila uništene kuće i puteve u najvećoj urbanoj oblasti palestinske enklave, saopštili su stanovnici i spasilačka služba, prenosi Rojters.

Izraelska ofanziva odigrala se dok su posrednici koje podržavaju SAD nastojali da finalizuju mirovni sporazum kojim bi bili oslobođeni preostali taoci koje su militanti Hamasa oteli u napadu 7. oktobra.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je juče da ostaje privržen okviru za prekid vatre u Gazi o kojem se pregovara i optužio palestinsku militantnu grupu Hamas da postavlja "neke svoje zahteve", ali nije rekao koji su to zahtevi.

Dva egipatska izvora rekla su juče da su razgovori napredovali, ali da se i dalje radi na bezbednosnim aranžmanima i garancijama o prekidu vatre.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: