Svet 0

11.07.2024.

12:32

Borba za politički opstanak: Sutra mora da uradi sve što nije u duelu sa Trampom

Džo Bajden, koji se svakim javnim pojavljivanjem bori za politički opstanak, u četvrtak se suočava sa neprijatnim testom za svoju predsedničku kandidaturu – konferencijom za novinare, obavezom koja mu se baš i ne sviđa.

Izvor: Jutarnji.hr

Borba za politički opstanak: Sutra mora da uradi sve što nije u duelu sa Trampom
EPA-EFE/SARAH YENESEL

Podeli:

Ali Bela kuća obećava da će to biti "konferencija za štampu velikog momka", bez detalja o tome kako će to proći.

Izbor reči predstavnice za štampu Bele kuće Karine Žan Pjer o Bajdenu kao "velikom momku" sugeriše da će njegov susret sa predstavnicima medija sada biti drugačiji, za razliku od kratkih pitanja i odgovora, uglavnom kada prima strane državnike i postavlja pitanja od unapred određenih novinara. najviše četiri.

Konferencija za novinare zakazana je za 23.30 po srednjeevropskom vremenu, a Bajden će morati da se jasno izrazi samouverenim glasom i govori bez beleški i telepromptera.

Ukratko, mora da uradi sve što nije mogao da uradi 27. juna na debati sa republikanskim predsedničkim kandidatom Donaldom Trampom, sa kojim će se suočiti na predsedničkim izborima 5. novembra.

Posle fijaska u duelu sa Trampom, 81-godišnji demokrata nije uspeo da smiri strahove u redovima svoje stranke, koja se pita da li Bajden i dalje može da vodi zemlju.

U sredu je Piter Velč iz Vermonta postao prvi demokratski senator koji je direktno pozvao Bajdena da se "povuče iz trke" za Belu kuću za "dobro zemlje".

Tom pozivu pridružilo se nekoliko demokrata u Predstavničkom domu i glumac Džordž Kluni, koji prikuplja novac za kampanju demokrata u Holivudu.

Neka velika imena u Demokratskoj stranci, uključujući bivšu predsednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi, pozivaju Bajdena da "donese odluku", implicirajući da ona koju je već doneo nije nužno dobra.

Kako je izvestio Akios, lider većine u Senatu, demokrata Čak Šumer, navodno je privatno signalizirao donatorima da je otvoren za ideju da Bajdena zameni drugim kandidatom. Ali njegova kancelarija je u sredu saopštila da Šumer podržava Bajdena da pobedi Donalda Trampa u novembru.

Demokratski senatori planiraju da u četvrtak razgovaraju sa trojicom Bajdenovih bliskih savetnika.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: