Svet 13

10.07.2024.

23:41

Rakete "Storm Shadow" biće upotrebljene za udar na Rusiju: Zelenski sve "proučio"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i novi predsednik britanske vlade Kir Starmer razgovarali su danas o praktičnoj primeni dozvole za upotrebu raketa "Storm Shadow" protiv vojnih objekata na teritoriji Rusije.

Izvor: Tanjug

Rakete "Storm Shadow" biće upotrebljene za udar na Rusiju: Zelenski sve "proučio"
Shutterstock/zef art

Podeli:

"Održao sam prvi sastanak sa novim premijerom Velike Britanije Kirom Starmerom. Hvala vam na svim vojnim i finansijskim paketima za našu zemlju. Ujutru sam pročitao o dozvoli upotrebe projektila 'Storm Shadow' protiv vojnih objekata na teritoriji Ruske Federacije, a danas smo imali priliku da razgovaramo o praktičnoj primeni ove odluke", napisao je on na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

Iz kabineta predsednika Ukrajine, saopšteno je da su se Zelenski i Starmer fokusirali i na dalje proširenje ukrajinskih dalekosežnih kapaciteta u saradnji sa drugim partnerima.

Zelenski je istakao liderstvo Velike Britanije u koaliciji pomorskih sposobnosti.

Sagovornici su takođe razgovarali o izgledima za razvoj ukrajinske flote uz podršku Velike Britanije.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: