Svet 0

10.07.2024.

14:20

Rusi uče: Otkrivena nova raketa - "Produkt 720" FOTO

Bivši ministar odbrane Sergej Šojgu često je tokom svog mandata obilazio razne vojne fabrike. Ruski novinari, željni da uhvate svaki trenutak, uspeli su ovog januara da snime intrigantnu fotografiju tokom jedne takve posete Konstruktorskom birou Raduga.

Izvor: bulgarianmilitary

Rusi uče: Otkrivena nova raketa - "Produkt 720" FOTO
Depositphotos/Ghaith Alsayed

Podeli:

U toku obilazka, pronicljivi posmatrači su primetili neidentifikovanu raketu prikazanu u blizini lansera sistema protivvazdušne odbrane.

Ruska Federacija je nedavno otkrila da je ova raketa novi razvoj, inspirisan iskustvima ruske borbene avijacije u Ukrajini.

Iako nisu otkrili ime, ruski mediji su ga nazvali Izdeliye (proizvod) 720.

Sergej Bogatikov, generalni direktor Državnog konstruktorskog biroa za mašinogradnju Raduga, u razgovoru sa ruskim novinarima potvrdio je postojanje rakete "Izdeliye 720".

Međutim, on je napomenuo da je prerano da se dele detaljne informacije o raketi, koja je primećena na snimcima iz Šojguove posete.

"Iako je prerano da se otkrivaju pojedinosti o Izdeliye 720, s obzirom na pominjanje u medijima, možemo nešto da otkrijemo", rekao je Sergej Bogatikov i dodao:

"Izdeliye 720 prikazuje najbolje aspekte škole dizajna Raduga. On spaja isprobana i istinita tehnička rešenja krstarećih raketa dugog dometa sa najsavremenijim razvojem, sakupljenim iz borbenih iskustava u našim trenutnim vojnim operacijama."

"Škola Raduga, izgrađena na osnovu rada Aleksandra Jakovljeviča Bereznjaka, uspostavila je osnovne principe dizajna. Ovi principi nam pomažu da izradimo i unapredimo naše proizvode, obezbeđujući njihovu efikasnost u različitim uslovima i za sve zadatke." rekao je Bogatikov.

Najnovije inovacije Državnog konstruktorskog biroa Raduga fokusiraju se na vođene rakete vazduh-zemlja za avione velikog dometa na frontu, kao i za ratne brodove.

Mnogi sistemi koje je razvio Raduga sada su dostupni širom sveta i dokazali su svoju efikasnost u stvarnim borbenim scenarijima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: