Svet 1

10.07.2024.

11:45

Počelo formiranje francuskog parlamenta; Desničari poručili: Prava kampanja počinje sada VIDEO

Poslanici u novom sazivu Narodne skupštine Francuske počeli su da pristižu u palatu Burbon, a pažnju medija je privukla Marin Le Pen, koja je napravila zajedničku fotografiju sa 125 predstavnika svoje stranke.

Izvor: Klix.ba

Počelo formiranje francuskog parlamenta; Desničari poručili: Prava kampanja počinje sada VIDEO
EPA-EFE/YOAN VALAT

Podeli:

Marin Le Pen se ovom prilikom obratila većem broju medija i ponovo govorila o rezultatima izbora i ponovila da je pobeda desničarske Narodne skupštine samo odložena.

"Igraćemo ulogu koju su nam Francuzi poverili. Određeni broj manevara lišio nas je apsolutne većine. Međutim, približavanje vlasti Nacionalnog fronta samo se odlaže", rekla je Le Pen.

Ona je rekla i da je Francuska sada u nezavidnoj situaciji.

"Našli smo se u nedoumici jer niko ne može da zna iz kojih redova će premijer doći i kakvu će politiku voditi za zemlju", objasnila je ona.

Ona je naglasila i da se desničari u parlamentu ne mogu zanemariti.

"Osim ako ne prekrše pravila Narodne skupštine, ne mogu isključiti deset miliona Francuza koji su glasali za nas. Ne mogu da nas ignorišu", navela je ona.

Povodom osnivanja novog saziva skupštine oglasio se i predsednik Narodne skupštine Žordan Bardela.

"Čestitam svima na izborima. Vi ste lice ponosa. Dok je 40 odsto Francuza glasalo patriotski, 37 odsto za Narodnu skupštinu, mnogi Francuzi se osećaju ogorčeno jutros. Nastavićemo da se širimo. Prava kampanja počinje sada", zaključio je Bardela.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: