Svet 0

10.07.2024.

7:08

Naloženo: Evakuacija, odmah

Zbog šumskih požara koji haraju kanadskom provincijom Alberta nadležni su izdali naredbu za hitnu evakuaciju stanovništva i uveli restrikcije u dva šumska područja, saopštila je nacionalna Agencija za požare.

Izvor: Tanjug

Naloženo: Evakuacija, odmah
Tanjug/AP Photo/Andres Leighton

Podeli:

Područje Fort Nelsona, naseljeno starosedelačkim stanovništvom, hitno je evakuisano iz rezervata Kahntah IR#3, saopštile su lokalne vlasti, prenosi Rojters.

"Osobe u oblastima pogođenim požarima moraju odmah da napuste ta područja", navedeno je u zvaničnom saopštenju.

Restrikcije za požare su na snazi za šumsko područje Haj Level i celo šumsko područje Fort Mekmarej gde je proglašena visoka opasnost od požara, navela je agencija za požare provincije Alberta i potvrdila da su do utorka popodne evidentirana 34 požara na šumskom području Haj Level, od kojih je 10 bilo van kontrole.

Zbog požara koji je izbio na oko osam kilometar od pogona naftne kompanije Sunkor, druge najveće u Kanadi, privremeno je smanjena proizvodnja i evakuisani su neesencijalni radnici sa naftnog polja Fajerbag koje ima kapacitet od 215.000 barela nafte dnevno.

 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: