Svet 0

09.07.2024.

22:10

Hejli pozvala svoje delegate da podrže Trampa na Republikanskoj konvenciji

Bivša guvernerka američke savezne države Južna Karolina Niki Hejli izjavila je danas da će njeni delegati učestvovati na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji.

Izvor: Tanjug

Hejli pozvala svoje delegate da podrže Trampa na Republikanskoj konvenciji
EPA-EFE/RICHARD ELLIS

Podeli:

Ona ih je pozvalada pruže podršku bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu za predstojeće predsedničke izbore u SAD. 

"Konvencija za nominovanje vreme je da Republikanci budu jedinstveni. Džo Bajden nije kompetentan da služi drugi mandat i Kamala Haris bila bi katastrofa za Ameriku'', poručila je Hejli, a prenosi CNN.

Ona je istakla da je SAD potreban predsednik koji će neprijatelje pozvati na odgovornost, čuvati granicu, smanjiti dug i ekonomiju vratiti na pravi put.

''Ohrabrujem svoje delegate da podrže Donalda Trampa sledeće nedelje u Milvokiju'', rekla je Hejli.

Hejli je prethodno u maju poručila a će glasati za Trampa, uproks, kako navodi CNN, uprkos oštrim razlikama koje su se pojavile tokom republikanskih predizbora između nje i Trampa.

Uprkos odluci da njeni delegati podrže Trampa, Hejli ne planira da prisustvuje predstojećoj konvenciji u Milvokiju.

''Nije pozvana i ona se s time slaže. Tramp zaslužuje da konvencija bude kakva mu odgovara. Jasno je stavila do znanja da glasa za njega i želi mu sve najbolje'', rekla je Hejlina portparolka Čejni Denton.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: