Svet 17

09.07.2024.

18:59

NATO: Rusija nema snage da nastavi

Rusiji i dalje nedostaju municija i trupe da pokrene veliku ofanzivu u Ukrajini, a očekuje se da će ukrajinske snage intenzivirati ofanzivne operacije kada snabdevanje oružjem i vremenski uslovi dozvole.

Izvor: Tanjug

NATO: Rusija nema snage da nastavi
Profimedia

Podeli:

Ovo je izjavio danas neimenovani visoki zvaničnik NATO-a na brifingu za novinare u Vašingtonu.

Zvaničnik je rekao da Rusija treba da obezbedi velike količine municije iz drugih zemalja, pored zaliha koje već ima, kako bi mogla da pokrene veliku ofanzivu na Ukrajinu, preneo je Rojters.

Na samitu NATO-a u Vašingtonu od 9. do 11. jula biće obeležena 75-godišnjica Alijanse, a takođe će biti potvrđeno imenovanje Marka Rutea za novog generalnog sekretara Alijanse.

To će ujedno biti i prvi put da će na samitu učestvovati 32 članice Alijanse, nakon što su Finska i Švedska pristupile NATO-u.

Na trodnevnom samitu raspravljaće se, između ostalog, o jačanju odbrambenih sposobnosti Alijanse, kao i o povećanom doprinosu evropskih država članica NATO-a i Kanade za realizaciju planiranih investicija.

Na dnevnom redu je i potvrda podrške Ukrajini, kao i saradnji Alijanse s partnerima kao što su EU, Australija, Japan, Novi Zeland i Južna Koreja.

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: