Svet 0

09.07.2024.

16:54

Putinu postavljen uslov; Pristao je, "lete" iz vojske

Saopšteno je da će Rusija će otpustiti sve Indijce koji se bore za moskovske snage u Ukrajini nakon dogovora između Vladimira Putina i Narendre Modija.

Izvor: miamiherald.com

Putinu postavljen uslov; Pristao je, "lete" iz vojske
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Podeli:

Indijski premijer doputovao je u ponedeljak u dvodnevnu posetu Moskvi, što je bila njegova prva poseta Rusiji u poslednje tri godine, sa trgovinom između zemalja koja je u procvatu od početka Putinove invazije u punom obimu.

Indijska medijska kuća NDTV saopštila je da su lideri razgovarali o sudbini desetina indijskih vojnika koji su tvrdili da su prevareni da preuzmu borbenu ulogu nakon što su ih agenti ubedili da odu u Rusiju pod izgovorom da dobiju visoko plaćene poslove.

Dva Indijca su navodno poginula u ratu u Ukrajini.

Video je u martu postao viralan na kojima muškarci iz regiona Pendžab i Harijana nose vojne uniforme u ukrajinskoj Zaporoškoj oblasti i traže pomoć nakon što su izneli tvrdnju da su prevarom poslati na front.

NDTV je saopštila da su muškarci otišli ​​u Rusiju 27. decembra da tamo proslave Novu godinu. Jedan od muškaraca je rekao da im je agent u Rusiji ponudio da ih odvede u Belorusiju, ne znajući da im je potrebna viza.

Kada su stigli tamo, napustio ih je agent i pokupila policija, pre nego što su predati vlastima i naterani da potpišu dokumente koji ih "obavezuju" da se bore u ratu protiv Ukrajine, preneo je indijski list.

Međutim, NDTV je saopštila da je Modi pokrenuo to pitanje na privatnoj večeri koju je priredio Putin u ponedeljak, prema neimenovanim izvorima, tokom koje je Moskva pristala da otpusti sve Indijce koji služe u njihovoj vojsci i olakša njihov povratak.

Izdanje je takođe izvestilo da su indijski organi za sprovođenje zakona izvršili racije i razbili lanac umešan u trgovinu Indijcima u Rusiju.

Na pitanje o ovom dogovoru između lidera, Putinov portparol je odgovorio: "Ne komentarišemo ovu temu ni na koji način", prenela je državna novinska agencija Interfaks.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: