Svet 2

09.07.2024.

12:33

Potpuna katastrofa: Potonuo ratni brod FOTO

Fregata iranske mornarice Sahand potonula je danas u luci Bandar Abas nakon prevrtanja, uprkos naporima da se brod održi na površini vode.

Izvor: Tanjug

Potpuna katastrofa: Potonuo ratni brod FOTO
Profimedia

Podeli:

Kako je prenela iranska agencija Nurnjuz bliska iranskom Vrhovnom nacionalnom savetu bezbednosti, brod se prevrnuo u nedelju i na kratko je, uz velike probleme, ispravljen, ali je potonuo nakon što je sajla koja ga je držala pukla.

Iranski državni mediji su javili da se brod prevrnuo tokom opravke zbog prodiranja vode u njegovu unutrašnjost. Fregata iranske proizvodnje porinuta je 2018. godine, prenosi Rojters.

Iran je proizveo prvi brod razarač 2010, u okviru programa da obnovi svoju mornaricu čija oprema je datirala iz perioda pre islamske revolucije 1979. godine.

Brod iranske mornarice Karg potonuo je 2021. nakon što se zapalio u Omanskom zalivu tokom trenažne misije, ali tom prilikom niko nije stradao, podseća Rojters.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: