Svet 0

09.07.2024.

15:34

Sabotaža: Putine, "veza" je prekinuta

Partizanska grupa Ateš sabotirala je ključnu železničku vezu između ruskog Rostova na Donu i okupiranog ukrajinskog grada Mariupolja koji koristi ruska vojska.

Izvor: Klix.ba

Sabotaža: Putine, "veza" je prekinuta
Martyn Jandula/Shutterstock

Podeli:

Operativac Ateša je zapalio relejni ormar u blizini ruskog grada Šahti, saopštili su partizani, puštajući snimke sabotaže bez navođenja datuma.

Rusija je počela da gradi nove železničke veze za povezivanje Rusije sa Krimom i drugim okupiranim teritorijama na jugoistoku Ukrajine.

Ovo je dizajnirano da smanji zavisnost ruske vojske od Kerčkog mosta i trajektnog prelaza – koji povezuje istočni Krim sa ruskim Krasnodarskim regionom – koji su se pokazali ranjivi na ukrajinske napade.

Petro Andriuščenko, savetnik prognanog gradonačelnika Mariupolja, rekao je sredinom juna da je železnička linija između Rostova na Donu i okupiranog ukrajinskog grada skoro završena.

"Ovo je jedna od glavnih železnica u regionu, koja povezuje Rusiju sa ukrajinskom Donjeckom oblasti. Aktivno se koristi za transport vojne opreme i osoblja na front", objavio je Ateš na Telegramu.

"Nastavljamo svim silama borbu protiv okupatora i svakim danom će se povećavati broj naših sabotaža".

Ateš pokret tvrdi da je aktivan i na okupiranim teritorijama Ukrajine i unutar same Rusije.

Tokom vikenda, Ateš partizani su tvrdili da su uspešno sabotirali železničku liniju u blizini ruskog grada Jekaterinburga, zaustavljajući vozove koji se koriste za transport severnokorejske municije.

Grupa je takođe tvrdila da se uspešno infiltrirala u rusku vazdušnu bazu u Voronježu u junu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: