Svet 5

09.07.2024.

8:28

Veliki udar na Rusiju: Osveta je "servirana" VIDEO

Ukrajinske snage su, po svemu sudeći, odgovorile dronovima na jučerašnji masovni ruski raketni napad na Kijev i druge gradove.

Izvor: Index.hr

Veliki udar na Rusiju: Osveta je "servirana" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Podsetimo, ruska vojska je juče izvršila nasilan raketni napad na ukrajinske gradove, pri čemu je pogođena najveća dečija bolnica u Ukrajini.

U napadima je poginula 41 osoba, a 166 je povređeno kada je ruska raketa sravnila sa zemljom deo Dečje bolnice Ohmatdit - najveće pedijatrijske ustanove u Ukrajini, a potraga za preživelima pod ruševinama nastavljena je danas u ranim satima. od jutra.

Ukrajinci su lansirali desetine dronova, neki su pogodili metu

Jutros stižu informacije o značajnom napadu ukrajinskih dronova na ciljeve u Rusiji. Tako rano, guverner ruske južne Rostovske oblasti rekao je da je izbio požar u elektrani nakon što je Ukrajina lansirala "desetine" dronova.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su Ukrajinci izveli „masovni napad dronom“. Tokom noći, tvrdi rusko Ministarstvo odbrane, PVO na teritoriji Rusije oborila je 38 dronova u oblastima Volgograd, Belgorod i Rostov.

Društvenim mrežama proširio se i snimak požara u elektrani.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: