Svet 0

09.07.2024.

7:38

Totalna drama u Beloj kući: Bio je čak osam puta; Šta on traži tu?! Šta se krije?

Čitava drama stvorila se zbog "sumnjivih" poseta doktora Beloj Kući, naročito zbog debakla Džoa Bajdena na debati 27. juna. To je otvorilo mnoga pitanja i pokrenulo različite teorije o zdravstvenom stanju aktuelnog američkog predsednika.

Izvor: Jutarnji list

Totalna drama u Beloj kući: Bio je čak osam puta; Šta on traži tu?! Šta se krije?
EPA-EFE/YURI GRIPAS / ABACA / POOL

Podeli:

Američki predsednik Džo Bajden ne leči se od Parkinsonove bolesti, saopštila je Bela kuća u ponedeljak, nakon što su se pojavili izveštaji da je lekar specijalizovan za tu bolest posetio Belu kuću osam puta tokom prošle godine.

Zabrinutost da predsednik možda pati od neimenovane bolesti pojavila se nakon Bajdenovog pojavljivanja na debati 27. juna sa republikanskim kandidatom Donaldom Trampom.

Njujork tajms je izvestio da dnevnik posetilaca Bele kuće pokazuje da je dr. Kevin Kenard, neurolog specijalizovan za poremećaje kretanja koji je nedavno objavio naučni rad o Parkinsonovoj bolesti, posetio je Belu kuću osam puta od prošlog leta do ovog proleća.

Tokom brifinga, portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer odbila je da potvrdi Kenardovu posetu, rekavši da želi da poštuje privatnost svih uključenih iz bezbednosnih razloga.

Za sada nije jasno da li je dr Kanard bio u Beloj kući da leči ili savetuje predsednika ili je bio tamo na sastancima koji nisu povezani.

Kenardova javno dostupna biografija navodi ga kao "konsultanta za neurologiju Medicinske jedinice Bele kuće" od 2012. do 2022. godine, koja bi uključivala administracije Baraka Obame i Donalda Trampa.

Kenard nije odgovorio na ponovljene zahteve Njujork Tajmsa za komentar o posetama. U saopštenju objavljenom u ponedeljak, dr Kevin O'Konor, lekar Bele kuće, potvrdio je da je dr Kenard video gospodina Bajdena tri puta tokom tri i po godine njegovog predsedništva, ali nije želeo direktno da kaže da li je razlog te posete su bile radi lečenja predsednika, piše Njujork Tajms.

Umesto toga, lekar Bele kuće implicira da je većina poseta dr Kenarda bila povezana sa lečenjem drugih ljudi koji rade u Beloj kući.

Nadalje, pomenuti lekar iz Bele kuće je takođe naveo da je Bajden svake godine posećivao dr Kenarda u okviru svog godišnjeg fizičkog pregleda i da poslednji pregled nije otkrio nikakve znake Parkinsonove bolesti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: