Svet 0

08.07.2024.

20:15

Bajden se ne povlači, krenuće na Trampa: "Poraz nije opcija"

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da ''poraz nije opcija'' i dodao da on još nije izgubio od kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima 2024. Donalda Trampa.

Izvor: Tanjug

Bajden se ne povlači, krenuće na Trampa: "Poraz nije opcija"
EPA-EFE/STEVE APPS

Podeli:

''Neću više da objašnjavam šta treba ili ne treba da uradim. Učestvovaću u izbornoj trci, ne idem nikuda'', rekao je Bajden za televiziju MSNBC.

On je istakao da je Francuska ''odbacila ekstremizam'' na jučerašnjim parlamentarnim izborima i ocenio da će isto učiniti i Amerikanci.

Govoreći o navodima pojedinih članova Demokratske partije koji smatraju da on treba da odustane od predsedničke kandidature, on je rekao ga ''frustriraju elite u Demokratskoj partiji''.

''Oni koji me pozivaju da odustanem treba da se suoče sa mnom na nekoj od konvencija'', rekao je Bajden, dodajući da ga ne brine ''šta misle milioneri''.

Ranije danas Njujork tajms je objavio delove pisma koje je Bjden poslao Demokratama u Kongresu, u kojem se navodi da je ''jedini posao da se pobedi Donald Tramp''.

'''Pitanje o tome kako da idemo dalje u vazduhu je već više od nedelju dana, i vreme je da se sa time prestane. Imamo jedan posao, a to je da se pobedi Donald Tramp'', napisao je Bajden i istakao da se ne slaže sa argumentima koji se u javnosti iznose protiv njega.

''Oni koji pokušavaju da me izbace iz trke poriču irača koji su učestvovali u predizborima od početka godine. Samo birači biraju kandidate, ne analitičari, donatori ili štampa. Ne bih se trudio da ne mislim da sam najbolja osoba koja može da pobedi Trampa'', naveo je Bajden u pismu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: