Svet 0

08.07.2024.

15:37

Traje najžešća borba od početka sukoba; Naređena hitna evakuacija VIDEO

Stanovnici grada Gaze kažu da su u nekim od najtežih borbi od početka rata. Izraelska vojska poslala je kolone tenkova u grad iz različitih pravaca, kažu stanovnici grada.

Izvor: Klix.ba/Tanjug

Traje najžešća borba od početka sukoba; Naređena hitna evakuacija VIDEO
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Podeli:

Službe za hitne slučajeve Gaze kažu da veruju da je bilo žrtava u istočnoj Gazi, ali timovi hitne pomoći nisu bili u mogućnosti da dođu do njih zbog ofanziva koje su u toku u predgrađima Tel Al-Hava, Sabra, Daraj, Rimal i Tufa.

IDF je tokom noći potvrdio pokretanje nove operacije u naselju Tel al-Hava u gradu Gazi, nakon "obaveštajnih podataka Hamasa i palestinskog Islamskog džihada i terorističkih operativaca u toj oblasti".

IDF kaže da ima obavještajne podatke o aktivnostima i infrastrukturi novog Hamasa i Islamskog džihada u gradu Gazi, uključujući skrovišta oružja i objekte za pritvor i ispitivanje koje koriste terorističke grupe.

Naređena evakuacija

Izraelska vojska je danas izdala novo naređenje Palestincima koji žive u području Gaze da se evakuišu.

Naređenje se odnosi na stanovnike četvrti Sabra, Tel al Hava, Rimal i Daradž, prenela je Al Džazira.

Stanovnicima je naređeno da se upute u “humanitarnu zonu” koja se nalazi u al Malaviju, području na južnom kraju Pojasa Gaze koje se prethodno našlo na udaru izraelske vojske.

Najnovije naređenje za evakuaciju usledilo je u trenutku dok izraelske oružane snage pojačavaju napade na Gazu. Jutros je izraelska vojska pokrenula nove napade u južnim i zapadnim delovima grada Gaze, istovremeno nastavljajući pritisak na istočnu četvrt Šudžaeja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Podeli: