Svet 0

08.07.2024.

14:14

Modi stigao u Moskvu, sastaće se s Putinom VIDEO

Indijski premijer Narendra Modi stigao je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi RIA Novosti.

Izvor: Tanjug

Modi stigao u Moskvu, sastaće se s Putinom VIDEO
Profimedia

Podeli:

Kako je pojasnio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, neformalni deo posete počeće večeras, a prvi zamenik ministra spoljnih poslova Indije Vinaj Kvatra ranije je rekao da će Modi uveče prisustvovati privatnoj večeri sa Putinom.

Zvanični razgovor dva lidera biće održan sutra u podne, a planiran je privatni razgovor i dijalog tokom zajedničkog doručka. Kako navodi ruska agencija, ne postoje planovi o zajedničkoj konferenciji za štampu nakon razgovora.

Modi će se sutra takođe sastati sa indijskom zajednicom u Rusiji, položiti venac na Grob Neznanog vojnika i posetiti izložbu u Moskvi.

Pre dolaska u Moskvu, indijski premijer je poručio da se raduje boravku u Rusiji i sastanku sa Putinom, koga je nazvao prijateljem.

Takođe je pohvalio napredak saradnje dve zemlje u proteklih 10 godina, uključujući u oblasti energetike, bezbednosti, trgovine, investicija, zdravstva, obrazovanja, kulture, turizma i međuljudske razmene.

Ovo je Modijeva prva poseta Moskvi za pet godina, piše RIA Novosti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Podeli: