Svet 0

05.07.2024.

13:44

Poslednji snimak vehabije Žujovića: Snimao se dok je išao u teroristički napad VIDEO

Nakon što je Miloš Žujović, terorista koji je prošle subote iz samostrela ranio žandarma Miloša Jevremovića, na internetu su se pojavili snimci nastali neporedno pre napada.

Izvor: Blic.rs

Poslednji snimak vehabije Žujovića: Snimao se dok je išao u teroristički napad VIDEO
TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg

Podeli:

Na poslednjem od njih, za koji se sumnja da je snimljen uoči napada, Žujović je u autobusu i poručuje: "Što se mene tiče ovaj autobus vodi u dženet (raj)".

Kako se može videti na pomenutom snimku, terorista Miloš Žujović sedi u polupraznom autobusu obučen u belu majicu - istu kakvu je nosio u trenutku napada. Smeška se zlobno i pevuši na arapskom. Od zvuka autobusa ne čuje se šta.

Na snimku koji traje 21 sekundu vidi se da je Žujović u beogradskom gradskom prevozu, a kroz staklo autobusa na kratko nazire se stanica na Autokomandi.

On pevuši sve dok autobus nije stao, a onda se približio kameri i izgovorio je: "Što se mene tiče ovaj autobus vodi u dženet". Potom izgovara arapski pozdrav, zlobno se kezi.

Tu se snimak završava.

Kako se sumnja, terorista Miloš Žujović je ubrzo nakon toga napao žandarma ispred izraelske ambasade.

Isti snimak poslao i ženi

Ovakav snimak Žujović je, kako je navela njegova supruga Besa, poslao i njoj.

"Policija u Crnoj Gori joj je oduzela telefon i videćemo da li je sve tačno to što je rekla, kada telefon stigne nama na veštačenje. Teroristički čin se desio oko 11 časova, a ona je rekla da je bila u Plavu sa sinom i da je oko 11.15 videla da joj je na "Voc ap" stigla video-poruka koja joj je upućena oko 10.50. Ispričala je da je, kada je otvorila poruku, videla da je muž u gradskom autobusu i da joj govori da ga taj autobus vozi u dženet, odnosno u raj. Navela je da se uzbudila zbog takvih poruka, da ga je zvala, ali da se on nije javljao i da je kasnije na televiziji videla šta se dogodilo. Time se stavlja tačka na rasprave oko toga šta su bili motivi. Ovde se jasno vidi da je u pitanju teroristički akt", saopštio je juče ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Računao da će biti ubijen

Ovaj snimak nije jedini koji je Žujović objavio na društvenim mrežama, a na kojem najavljuje užas.

Kako smo pisali ranije, on je u svoj ubilački pohod krenuo da bi oduzeo što više života, računajući na to da će i sam na kraju biti ubijen i tako postati šehid, što je termin kojim se označava "musliman koji je poginuo u ratu za veru"! O tome svedoči video snimak koji se, u međuvremenu, proširio vehabijskim društvenim mrežama po Balkanu, a koji prikazuje Žujovića kako nešto govori i podiže visoko uzdignut kažiprst, simbol "jednog Alaha".

Reči koje izgovara Miloš (Salahudin) Žujović se ne čuju, jer ih pokriva ženski hor koji peva na arapskom, a ispod njegovog lika je poruka ispisana arapskim pismom. Informatički stručnjaci ukazuju da je reč o kreaciji izvedenoj uz pomoć veštačke inteligencije, a poznavaoci arapskog da je reč o pozivu na verski rat za islam, džihad.

Teroristički napad vehabije Žujovića

Podsećamo, Žujović je prošle subote oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož. Miloš Jevremović (34), pripadnik Žandarmerije koga je napadač ranio samostrelom, operisan je u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela i nalazi se u stabilnom stanju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: