Svet 0

05.07.2024.

11:46

Sprečen državni udar u Kirgistanu

Obaveštajne službe Kirgistana sprečile su pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti u zemlji, saopštio je pres-centar Državnog komiteta za nacionalnu bezbednost, navodeći da je s tim u vezi privedeno pet osoba.

Izvor: Tanjug

Sprečen državni udar u Kirgistanu
Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Podeli:

Navedeno je da je suzbijeno "nezakonito delovanje destruktivne grupe koja je kovala planove da izvrši nasilno preuzimanje vlasti i destabilizuje društveno-političku situaciju u zemlji organizovanjem masovnih nereda koji bi bili praćeni stradanjem građana“, prenose ruski mediji.

U okviru kriminalističke obrade privedeno je pet osoba koje su u privremenom pritvoru Državnog komiteta za nacionalnu bezbednost.

"Utvrđeno je da su ovu grupu činili pojedinci koji podržavaju zločinačku ideologiju i verski fanatici", dodaje se u saopštenju.

Navodi se da su tokom pretresa kod osumnjičenih su otkrivene i oduzete komponente za improvizovane eksplozivne naprave, vatreno oružje, municija, voki-toki, panciri, uniforme organa reda, bespilotne letelice, ekstremistička literatura i drugi zabranjeni predmeti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: