Svet 0

04.07.2024.

23:15

Hamas oslobađa taoce? Izraelski pregovarač: Postoji realna šansa

Postoji "realna šansa" da se postigne dogovor sa Hamasom o oslobađanju talaca koje drži u Pojasu Gaze od 7. oktobra, rekao je izvor iz izraelskog pregovaračkog tima za Tajms of Izrael.

Izvor: Tanjug

Hamas oslobađa taoce? Izraelski pregovarač: Postoji realna šansa
Shutterstock/Anas-Mohammed

Podeli:

Ovo je rečeno nakon što je premijer Benjamin Netanijahu odlučio da pošalje delegaciju na narednu rundu pregovora. 

"Predlog koji je izneo Hamas uključuje veoma značajan napredak", naveo je izvor, nakon što je palestinska teroristička grupa poslala Izraelu preko posrednika revidirani predlog sporazuma o oslobađanju talaca i prekidu vatre u Pojasu Gaze.

Drugi izraelski zvaničnik potvrdio je da će izraelsku delegaciju na pregovorima predvoditi šef Mosada Dejvid Barnea.

Netanjahu je danas sazvao sastanak kabineta za nacionalnu bezbednost kako bi razgovarao o poziciji Izraela u indirektnim pregovorima, za koje se očekuje da počnu u narednim danima.

Netanjahu je ranije danas odobrio slanje pregovaračkog tima nakon što je razmotrio Hamasov odgovor na najnoviji predlog Izraela.

Istovremeno, izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je danas porodicama talaca koje drži Hamas da je Izrael "bliži nego ikada" sklapanju sporazuma o njihovom oslobađanju, javio je Kanal 12.

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Povlačimo vojsku

Američka vojska trebalo bi da završi u nedelju povlačenje celokupnog američkog osoblja iz nigerske vazdušne baze 101 u glavnom gradu zemlje Nijameju.

21:28

5.7.2024.

1 d

Podeli: