Svet 0

04.07.2024.

19:43

Obračun sa zelenašima u Sofiji: Poginula jedna, povređene dve osobe

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene u pucnjavi koja se danas dogodila u Sofiji, prenose bugarski mediji.

Izvor: Tanjug

Obračun sa zelenašima u Sofiji: Poginula jedna, povređene dve osobe
Shutterstock/Daniel Tadevosyan

Podeli:

Žrtva koja se bavila zelenašenjem, napadnuta je ispred svoje kancelarije za davanje pozajmica, a pucnjavi je prethodila svađa, piše Novinite.

Prema rečima Dimitra Kangaljijeva, glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova, preminuli je imao krivični dosije sa 11 različitih krivičnih dela, uključujući krađu i izazivanje telesnih povreda.

Prvi izveštaji pokazuju da je žrtva posedovala legalno vatreno oružje, ali još nema informacija o oružju počinioca.

Direktor sofijske policije Ljubomir Nikolov otkrio je da su se žrtva i napadač međusobno poznavali i da su imali bogatu kriminalnu istoriju. Uprkos sukobu, niko nije pobegao sa mesta zločina.

Hitna pomoć je u 15.01 časova primila poziv za pomoć i poslala tri vozila. Preminuli, star oko 45-46 godina, podlegao je povredama na licu mesta.

Druga dva muškarca su zadobila rane od vatrenog oružja - jedan, star 22 godine, zadobio je povrede grudnog koša i noge i prevezen je u bolnicu Pirogov, dok je drugi, star 30 godina, pogođen u butinu i zbrinut je u Domu zdravlja.

Njihovo stanje je ozbiljno. U toku je uviđaj o incidentu, a napori su usmereni na identifikaciju svedoka i prikupljanje dodatnih dokaza za utvrđivanje motiva svađe.

Počinioci koji su učestvovali u pucnjavi su uhapšeni, a na mestu zločina pronađena su dva komada vatrenog oružja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Povlačimo vojsku

Američka vojska trebalo bi da završi u nedelju povlačenje celokupnog američkog osoblja iz nigerske vazdušne baze 101 u glavnom gradu zemlje Nijameju.

21:28

5.7.2024.

1 d

Podeli: