Svet 1

04.07.2024.

17:27

Putin: Spremni smo na dijalog sa SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je danas da je Rusija spremna na dijalog sa SAD, dodajući da u toj zemlji postoje signali o spremnosti da se započnu dijalozi o strateškoj stabilnosti, ali da se oni pretvore u govore o apstraktnim temama.

Izvor: Tanjug

Putin: Spremni smo na dijalog sa SAD
Profimedia

Podeli:

''Hajde da sačekamo formiranje nove administracije i da shvatimo koji su njeni planovi i preferencije, želim da ponovim - spremni smo na to'', rekao je Putin, prenosi RIA.

Istakao je da nije upoznat sa predlozima bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za miran završetak sukoba u Ukrajini.

''Činjenicu da gospodin Tramp, kao predsednički kandidat, izjavljuje da je spreman i da želi da zaustavi rat u Ukrajini, mi shvatamo prilično ozbiljno, ali nisam upoznat sa njegovim mogućim predlozima kako to planira uradi. To je, naravno, ključno pitanje, ali ne sumnjam da on to kaže iskreno i mi ćemo to podržati'', rekao je Putin.

Ruski predsednik je rekao da je video samo delove debate Trampa i predsednika SAD Džozefa Bajdena i da nije posebno pratio događaje nakon debate.

''Video sam neke delove, tako da ne pratim posebno šta se dešava, posebno u komentarima medija'', rekao je on, ocenivši da je ono što se dešava u SAD unutrašnja stvar te zemlje, iako Rusija nije ravnodušna prema tim događajima.

''SAD ostaju velika ekonomska, bezbednosna i vojna sila, sa dobro poznatim sposobnostima u tim sferama'', rekao je Putin.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Povlačimo vojsku

Američka vojska trebalo bi da završi u nedelju povlačenje celokupnog američkog osoblja iz nigerske vazdušne baze 101 u glavnom gradu zemlje Nijameju.

21:28

5.7.2024.

1 d

Podeli: