Svet 1

04.07.2024.

16:16

Erdogan na samitu: Okončajte sukob

Turska ima za cilj da obezbedi mir u regionu i šire kroz energičnu diplomatiju zasnovanu na ljudima i ljudskim vrednostima, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Izvor: Tanjug

Erdogan na samitu: Okončajte sukob
Profimedia

Podeli:

''Uprkos svim preprekama, radimo na izgradnji efikasnog i inkluzivnog međunarodnog sistema kako bismo osigurali mir, bezbednost, stabilnost i prosperitet'', rekao je Erdogan na samitu Šangajske organizacije za saradnju u Astani, prenosi agencija Anadolija.

On je dodao da su ruševine koje pokrivaju pojas Gaze, ispod kojih ''leže tela preko 16.000 nevine dece'', žrtava skoro devetomesečne izraelske ofanzive, a takođe i olupina međunarodnog sistema koji je izgubio legitimitet jer nije uspeo da zaustavi sukob u Pojasu Gaze.

''Izrael mora biti zaustavljen i primoran da prihvati trajni prekid vatre u Gazi'', rekao je oErdogan i pozvao zemlje da pojačaju pritisak na izraelsku administraciju.

Ranije danas ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da je od početka rata Izraela i Hamasa u oktobru prošle godine ubijeno više od 38 hiljada Palestinaca, a da je ranjeno više od 87 hiljada.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Povlačimo vojsku

Američka vojska trebalo bi da završi u nedelju povlačenje celokupnog američkog osoblja iz nigerske vazdušne baze 101 u glavnom gradu zemlje Nijameju.

21:28

5.7.2024.

1 d

Podeli: