Svet 7

04.07.2024.

14:00

Ukrajincima naređeno: Povlačite se

Jedan od portparola ukrajinske vojske Nazar Vološin potvrdio da su se ukrajinske snage povukle iz dela Časiv Jara, strateški važnog grada u Donjeckoj oblasti.

Izvor: Index.hr

Ukrajincima naređeno: Povlačite se
Profimedia

Podeli:

Takođe je istakao da je odluka doneta kako bi se ukrajinskim borcima omogućilo da zauzmu povoljnije položaje, ali upozorio je da se ruski pritisak nastavlja.

"Nije bilo razumno držati okrug Kanal, u koji je neprijatelj ušao, jer je to ugrožavalo živote naših vojnika. Položaji naših branilaca su uništeni. Zapovedništvo je odlučilo da se povučemo na sigurnije položaje. Međutim, čak ni tamo neprijatelj ne prestaje da napada", naveo je.

Vološin tvrdi da su Rusi postavili rok do kog moraju da osvoje grad, ali da ga nisu ispunili. Ukrajinci su juče izveštavali kako je situacija u gradu i dalje kritično teška te da se vode intenzivne borbe kod vodovodnog kanala Siverski Donjec – Donbas.

Rusi su, s druge strane, saopštili da su ukrajinske snage napustile položaje i pokušavaju da ojačaju odbranu u zapadnom delu, dok je rusko ministarstvo odbrane izvestilo da su ruski vojnici u potpunosti "oslobodili" četvrt Novi.

Časiv Jar, inače, nalazi se zapadno od Donjecka i Bahmuta, koji su već pod ruskom kontrolom.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: