Svet 0

04.07.2024.

14:08

Putin ima novi plan: Ako prihvate, momentalno prekidamo

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da bi mirovni plan Moskve za Ukrajinu omogućio momentalni prekid borbi i početak pregovora između zaraćenih strana.

Izvor: Tanjug

Putin ima novi plan: Ako prihvate, momentalno prekidamo
Tanjug/Sergey Savostyanov, Kremlin Pool Photo via AP

Podeli:

"Sredinom juna predstavili smo još jednu opciju za rešavanje (sukoba u Ukrajini), koja bi, ukoliko bi ukrajinska strana, a što je najvažnije njeni zapadni sponzori, bili spremni da je prihvate, omogućila da bukvalno odmah prekinemo borbena dejstva, sačuvamo ljudske živote i započnemo pregovore", objasnio je Putin na sastanku Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Astani, prenosi Sputnjik.

On je naglasio da se Rusija oduvek zalagala za mirno rešavanje ukrajinske krize.

"Rusija se uvek zalagala za mirno političko-diplomatsko rešenje situacije u Ukrajini – krize koja je nastala kao rezultat apsolutno drske politike Sjedinjenih Američkih Država i njihovih satelita", rekao je on komentarišući situaciju u Ukrajini.
Putin je zahvalio učesnicima Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) na njihovim predlozima i inicijativama za rešavanje sukoba u Ukrajini i dodao da će ih Rusija razmotriti.

Dodao je da u Evropi i Aziji i dalje postoje potencijalna žarišta sukoba, čije će širenje biti ispunjeno "haosom i nestabilnošću", a to su, prema njegovim rečima, Bliski istok i situacija u Pojasu Gaze.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: