Svet 1

04.07.2024.

9:50

Prekid: Eksplozija u fabrici oružja VIDEO

Dve osobe su povređene, a jedna se vodi kao nestala u eksploziji koja se dogodila u frabrici oružja u američkoj saveznoj državi Arkanzas.

Izvor: Telegraf.rs

Prekid: Eksplozija u fabrici oružja VIDEO
Profimedia/ Nurettin Boydak / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Podeli:

Postrojenje u Kamdenu pripada kompaniji "General Dynamics Ordnance and Tactical Systems", prenela je agencija AP.

Iz kompanije su prvobitno naveli da je došlo do "incidenta koji je uključivao pirotehniku", ali je kasnije potvrđeno da je došlo do eksplozije.

"Radimo zajedno sa hitnim službama i u ovom trenutku možemo da potvrdimo da je incident rezultirao sa najmanje dve povrede, dok se jedna osoba vidi kao nestala. U potpunosti sarađujemo sa vlastima koje će sprovesti istragu", naveo je portparol kompanije Brekli Vejli.

On je potvrdio da je usled eksplozije došlo do prekida u proizvodnji. Iz kompanije nisu objavili detalje o stepenu povreda kod zaposlenih.

Na internet sajtu kompanije navodi se da su se u ovom postrojenju su se proizvodili projektili tipa "dževelin", "helfajer", kao i artiljerijska municija. Veći deo proizvodnje bio je predviđen kao deo vojne pomoći za Ukrajinu. Fabrika ima površinu od preko 81.000 kvadratnih metara.

Sjedinjene Države su od početka ruske invazije na ukrajinu kao vojnu pomoć kijevu poslale 10.000 ručnh raketnih bacača tipa "džavelin" i oko tri miliona artiljerijskih granata kalibra 155 milimetara.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: