Svet 1

04.07.2024.

7:35

Bajdene, čuvaju ti leđa

Demokratski guverneri Njujorka, Minesote i Merilenda podržali su kandidaturu predsednika Džoa Bajdena za predstojeće izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: Tanjug

Bajdene, čuvaju ti leđa
Profimedia

Podeli:

"Predsednik nam je oduvek čuvao leđa. Čuvaćemo i mi njegova", rekao je guverner Merilenda Ves Mur novinarima posle sastanka sa Bajdenom i potpredsednicom Kamalom Haris u Beloj kući, u kojem su prisustvovala 24 demokratska guvernera, prenosi Rojters.

Guvernerka Njujorka Keti Hočul rekla je da su svi guverneri obećali podršku Bajdenu. "Predsednik učestvuje (u trci) da bi pobedio", istakla je ona.

Takođe je dodala da povratkom republikanskog kandidata Donalda Trampa na predsedničku funkciju, postoji rizik da će se u SAD "vratiti monarhija i tiranija", piše ABC News.

Guverner Minesote Tim Volc, predsedavajući Udruženja demokratskih guvernera, rekao je da je Bajdenov nastup u debati bio loš, ali da je Bajden sposoban da obavlja predsedničku funkciju.

Bajdenova administracija je saopštila da je predsednik ponovio svoju odlučnost da pobedi Trampa.

"Svi učesnici (sastanka) ponovili su svoju zajedničku posvecenost da učine sve što je u njihovoj moći kako bi predsednik Bajden i potpredsednica (Sjedinjenih Američkih Država Kamala) Haris pobedili Donalda Trampa u novembru", navedeno je.

Sastanku su putem video poziva prisustvovali guverner Nju Džersija Fil Marfi, guvernera Pensilvanije Džoš Šapiro, guverner Severne Karoline Roj Kuper, guvernerka Arizone Kejti Hobs, guvernera Vašingtona Džej Insli, guverner Havaja Džoš Grin, guverner Kolorada Džared Polis i guvernerka Kanzasa Lora Keli.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: