Svet 1

03.07.2024.

20:30

Brzo šaljite vojsku: Putin stiže

Ministar odbrane Finske Anti Hakanen rekao je danas da je Finska sagledala potrebu da izgradi sopstveni model odbrane koji podrazumeva i da prihvati prisustvo savezničkih snaga na svojoj teritoriji.

Izvor: Tanjug

Brzo šaljite vojsku: Putin stiže
EPA-EFE/VALDA KALNINA

Podeli:

Finska je pre godinu dana pristupila NATO, a prema rečima Hakenena, razlog za procenu nove situacije su akcije Rusije, prenosi finski javni servis Ile.

"Rusija je veoma nepredvidiva i situacija je, nažalost, sve teža. Rusija razvija savezničke odnose sa Iranom i Severnom Korejom, a u Ukrajini se videlo na kakve je sve žrtve i rizike spremna", rekao je Hakanen.

Finski ministar odbrane Hakanen putuje po Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama i razgovara o tome koje zemlje NATO bi Finskoj mogle da ponude svoje vojnike.

Finska se nada da će trupe nekih zemalja redovno dolaziti na obuku, kao i da će obuka biti intenzivirana ako se bezbednosna situacija bude pogoršala.

Podeli:

Tagovi

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Podeli: