Svet 4

03.07.2024.

18:38

Hitan alarm: Bežite; U narednih nekoliko sati sve će zbrisati VIDEO

Majkl Brenan, direktor Nacionalnog centra za uragane, dao je najnovije informacije o uraganu Beril u sredu po podne, prenosi Bi-Bi-Si.

Izvor: Jutarnji.hr

Hitan alarm: Bežite; U narednih nekoliko sati sve će zbrisati VIDEO
Profimedia

Podeli:

U narednih nekoliko sati, kako kaže, na Jamajci se očekuju razorni vetrovi orkanske snage, koji bi mogli da dostignu brzinu i do 249 kilometara na sat.

"Svi stanovnici Jamajke moraju biti na bezbednom mestu i spremni da tamo ostanu najmanje narednih 12 sati", upozorio je Brenan, a preneo je britanski javni servis.

U pojedinim područjima ostrvske države očekuje se oko 30 centimetara kiše, što bi moglo da izazove poplave i klizišta. Iste opasnosti slede na Kajmanskim ostrvima tokom noći u četvrtak i ujutru, rekao je Brenan, dok će upozorenja na uragane biti na snazi na poluostrvu Jukatan od četvrtka.

Očekuje se da će uragan Beril tokom vikenda preći u tropsku oluju u severoistočnom Meksiku i na obali Teksasa, s mogućnošću da do nedelje ponovo preraste u uragan. Stanovnici Teksasa se upozoravaju da ostanu zatvoreni i da prate uputstva.

Očekuje se da će jezgro uragana Beril uskoro proći blizu južnog dela Jamajke, s udarima kategorije 3 ili 4. Direktor Nacionalnog centra za uragane izrazio je veliku zabrinutost zbog potencijalno opasnih poplava, piše Bi-Bi-Si.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: