Svet 0

03.07.2024.

19:25

Pokrenut masovni napad: Ispaljene rakete

Libanski Hezbolah pokrenuo je novi masovni napad na severne delove Izraela, samo nekoliko sati nakon što je izraelska vojska objavila da je u napadu ubila jednog od visokorangiranih pripadnika libanskog pokreta.

Izvor: Klix.ba

Pokrenut masovni napad: Ispaljene rakete
Profimedia

Podeli:

Kako prenose izraelski mediji, sirene upozorenja oglasile su se u gradu Kirijat Šmona, koji je ranije bio meta napada Hezbolaha, kao i u drugim gradovima na severu zemlje.

Veruje se da je ovaj napad, trenutno nepoznatog intenziteta, osveta Hezbolaha za ubistvo komandanta.

"Iz Libana je ispaljeno nekoliko raketa na Kirijat Šmon i druga područja, kao i na severni deo Golanske visoravni. Nije bilo izveštaja o povređenima u napadima", saopštila je ID.

Smrt komandanta potvrdio je Hezbolah i naveo da je to Muhamed Nimah Naser koji je ubijen u izraelskom napadu dronom u gradu Tiru.

Komandovao je regionalnim ogrankom Hezbolaha, tačnije jedinicom „Aziz” koja se nalazi u južnom delu Libana.

Ranije je tenzije sa Libanom prokomentarisao izraelski ministar odbrane Joav Galan, koji je rekao da vojnici koji se bore u Gazi mogu da nastave borbu u Libanu.

"Svakog dana snažno i snažno udaramo na Hezbolah i takođe ćemo doći do stanja pune spremnosti. Više volimo dogovor, ali ako nas realnost primora, znaćemo kako da se borimo", rekao je Galant.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: