Svet 0

03.07.2024.

16:36

Rusija sprema osvetu

Rusija je danas otvoreno zapretila jednoj evropskoj zemlji.

Izvor: Jutarnji.hr

Rusija sprema osvetu
Tanjug/Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Podeli:

Zamenik direktora Odeljenja za informisanje i štampu ruskog Ministarstva spoljnih poslova Andrej Nastasin rekao je da će Rusija preduzeti neophodne mere kao odgovor na agresivnu politiku Helsinkija i njegovih saveznika u NATO-u, prenose RIA novosti.

"Biće preduzete neophodne mere za suprotstavljanje agresivnim odlukama Finske i njenih saveznika u NATO", rekao je Nastasin i dodao da vojno pojačanje NATO-a na granici neće ostati bez odgovora.

Podsetimo, ranije je finski parlament odobrio odbrambeni sporazum sa Sjedinjenim Državama, prema kojem će američka strana dobiti pristup u 15 vojnih objekata.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: