Svet 13

03.07.2024.

13:50

Stravičan udar Rusa; Sve gori FOTO/VIDEO

U ruskom napadu projektilima i dronovima na ukrajinski grad Dnjepro ubijeno je četvoro civila i 27 je ranjeno, oštećeni su vrtići, škole i bolnice, a buknuli su i požari širom grada, rekli su regionalni zvaničnici.

Izvor: Index.hr

Stravičan udar Rusa; Sve gori FOTO/VIDEO
EPA-EFE/SERGEY KOZLOV 45342

Podeli:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski podelio je na društvenim mrežama dramatičan snimak raketnog napada na Dnjepro.

"Jutro nije bilo dobro za nas. Neprijatelj je izveo kombinovani napad na naš grad", rekao je Sergij Lisak, guverner okolnog regiona Dnjepropetrovsk u video-snimku objavljenom na aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Od povređenih, 11 je prevezeno u bolnicu, a dvoje je u teškom stanju, rekao je on. Takođe je objavio fotografije hitnih službi kako uklanjaju razbijena stakla i traže povređene.

Ukrajinske vazdušne snage saopštile su da su ruske snage gađale region Dnjepropetrovsk sa sedam projektila i pet bespilotnih letelica šahed.

Protivvazdušna odbrana uspela je da sruši pet projektila i sve bespilotne letelice, navodi se.

Gradonačelnik Dnjepra Boris Filatov proglasio je četvrtak za dan žalosti. Kazao je da su oštećene dve škole i tri vrtića.

Krhotine projektila pale su na dečju bolnicu, a druge dve bolničke zgrade su oštećene. Oštećene su i poslovne zgrade, rekli su lokalni zvaničnici.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: