Svet 1

03.07.2024.

12:31

Izdato hitno upozorenje u Grčkoj: Očekuju se stravične oluje u mestima gde Srbi letuju

Nakon dugotrajnog toplotnog talasa, Grčka će se u naredna dva dana suočiti s ozbiljnim nevremenom koje će biti praćeno jakom kišom, olujama i gradom, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi.

Izvor: Telegraf.rs

Izdato hitno upozorenje u Grčkoj: Očekuju se stravične oluje u mestima gde Srbi letuju
Shutterstock/Konstantinos Sokolas

Podeli:

Nacionalna meteorološka služba izdala je hitno upozorenje o promeni vremenskih prilika u istočnoj Makedoniji i Trakiji.

Takođe, istaknuto je da se najintenzivnije nevreme očekuje u četvrtak i da će se oluje javiti u pretežno planinskim predelima u centralnim i severnim regionima.

Temperatura će se samo malo spustiti i biće oko 30 stepeni. U Jonskom i Kritskom moru očekuju se zapadno-severozapadni vetrovi izuzetnog intenziteta.

U četvrtak će oluja stići do severnog Egeja i u kontinentalne predele Grčke. Oblasti koje će biti pogođene su: istočna Makedonija, Trakija, Halkidiki, Tesalija, Sporadi, Sterija, Peloponez i Evija.

Očekuje se drastičan pad temperatura u navedenim mestima.

Izdato je i upozorenje za grmljavinu u Atici i Beotiji.

Generalni sekretarijat Civilne zaštite preporučuje građanima da budu oprezni i da preduzmu sve mere zaštite. Posebno upozorenje važi za područja u kojima se očekuju jake padavine, oluje i olujni vetar.

Od petka se očekuje razvedravanje i povratak na prave letnje temperature, koje se očekuju za vikend.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: