Svet 1

03.07.2024.

13:29

Potvrđeno: Rusija izlazi iz međunarodne organizacije

Savet Federacije Rusije na plenarnoj sednici jednoglasno usvojio izjavu Savezne skupštine o suspenziji učešća ruske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

Izvor: Tanjug

Potvrđeno:  Rusija izlazi iz međunarodne organizacije
Depositphotos/Sodel_Vladyslav

Podeli:

Takođe, Rusija više neće uplaćivati doprinose za budžet PS OEBS-a.

Državna duma je takođe na plenarnoj sednici usvojila ovu izjavu Savezne skupštine, prenosi Interfaks.

"Moramo da konstatujemo da su u nastalim uslovima mogućnosti za nastavak konstruktivnog dijaloga u PS OEBS potpuno iscrpljene. S tim u vezi, senatori Ruske Federacije i poslanici Državne Dume smatraju opravdanim i logičnim suspendovanje učešća delegacije Federalne skupštine Ruske Federacije u PS OEBS, kao i plaćanje doprinosa Ruske Federacije u budžet PS OEBS", navodi se u dokumentu.

U dokumentu, izmedju ostalog, piše i da "uprkos ponovljenim apelima i predlozima ruske delegacije" prioriteti rukovodstva PS OEBS-a ukazuju na to da u ovom trenutku, umesto stvaranja uslova za konstruktivnu razmenu mišljenja i formiranje objedinjujuće agende, ta platforma se koristi kao politizovano orudje za ciljanu implementaciju antiruskog kursa, uključujući namerno iskrivljavanje uzročno-posledične veze dogadjaja koji se dešavaju u Ukrajini", navodi agencija.
 

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: