Svet 13

03.07.2024.

17:17

"Bomba": Tramp pregovara s Putinom?

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp pregovara s ruskim liderom Vladimirom Putinom o tome koliko ukrajinske zemlje Kremlj može da zadrži za sebe, piše Politiko.

Izvor: Politiko, RTS

"Bomba": Tramp pregovara s Putinom?
EPA-EFE/OMER MESSINGER

Podeli:

Taj medij je, pozivajući se na dva stručnjaka za nacionalnu bezbednost, naveo da Tramp razmatra sporazum prema kojem bi se NATO obavezao da se neće širiti na Ukrajinu i Gruziju i pregovara s Putinom o tome "koliko ukrajinske teritorije Moskva može da zadrži".

Tramp takođe očekuje da će evropske članice dramatično povećati izdatke za NATO kada on postane predsednik. Osim toga, kako su istakli stručnjaci, Tramp navodno planira "radikalnu preorijentaciju" NATO-a.

"Malo je verovatno da će Tramp odmah napustiti NATO, ali čak i ako zvanično ne napusti organizaciju, to ne znači da će NATO preživeti Trampov drugi mandat nepromenjen", naveo je izvor.

Odmah nakon pisanja Politika oglasio se zvanični Kremlj, odakle je saopšteno da predsednik Vladimir Putin i bivši predsednik SAD „ne učestvuju u dijalogu o Ukrajini“.

Pres-sekretar ruskog šefa države Ruske Federacije Dmitrij Peskov, upitan da prokomentariše informaciju koju su preneli zapadni mediji da ruski lider i kandidat na predstojećim predsedničkim izborima u SAD navodno vode dijalog o uslovima za postizanje mira u Ukrajini, kratko je rekao: "To nije tako."

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: