Svet 15

03.07.2024.

16:12

Krasnopolj poklopio abramsa: Rusi uništili još jedan američki tenk VIDEO

Ruske snage uništile su još jedan američki tenk Abrams tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane danas.

Izvor: mehrnews

Krasnopolj poklopio abramsa: Rusi uništili još jedan američki tenk VIDEO
Profimedia

Podeli:

Tenk je lociran od strane izviđačke bespilotne letelice u oblasti Avdejevke, a kasnije je uništen upotrebom samohodnog topa Msta-S, javio je TASS, pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane.

"Artiljerijske posade iz Centra borbenih grupa upotrebile su pametnu municiju "Krasnopolj" da unište još jedan tenk Abrams M1 u rejonu Avdejevke tokom specijalne vojne operacije“, navodi se u saopštenju.

2S19 Msta-S je samohodna haubica kalibra 152 mm (Msta-B kao vučena verzija) dizajnirana za uništavanje i suzbijanje različitih tipova neprijateljskog borbenog hardvera (artiljerijskih i minobacačkih baterija, tenkova i drugih oklopnih ciljeva) i ljudstva, kao i uništavanje odbrambenih lokacija, komandnih mesta, protivvazdušne i protivraketne odbrane i pružanje manevara svojim pešadijskim i tenkovskim rezervama.

Msta-S ima maksimalni domet gađanja od 20 km do 29 km, u zavisnosti od vrste municije, može da nosi municiju od 50 granata i ima domet krstarenja od najmanje 500 km.
 

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: