Svet 0

02.07.2024.

21:46

Uhapšena Amerikanka plaćeni ubica: Navukla hidžab i pošla da ubije vlasnika butika FOTO

Amerikanka koja je optužena da je letela u Birmingem da izvrši naručeno ubistvo prerušena u hidžab uhapšena je u Jermeniji.

Izvor: lbc.co.uk

Uhapšena Amerikanka plaćeni ubica: Navukla hidžab i pošla da ubije vlasnika butika FOTO
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Podeli:

Ejmi Betro, ​​44, optužena je da je prihvatila posao da ubije Sikandera Alija, vlasnika butika odeće, po nalogu poslovnog rivala Mohameda Aslama (56) i njegovog sina Mohameda Nazira (30).

Međutim oružje se zaglavilo kada je pokušala da ubije Alija 7. septembra 2019.

Navodi se da je pobegla nazad u SAD posle drugog pokušaja, a u bizarnom obrtu sada je uhapšena u iznajmljenom stanu na periferiji Jerevana, glavnog grada Jermenije.

Lokalna policija uhapsila je Betro u Jerevanu, u raciji u zoru kada su je odveli u lisicama, preneo je MailOnline.

Nakon svog prvog pokušaja ubistva, ubica u pokušaju se vratila taksijem do imanja u Birmingemu i ispalila tri hica pre nego što je poslala poruku Alijevom ocu Aslatu Mahamudu: "Prestani da se igraš žmurke" i "Gde se kriješ?".

Vratila se u Sjedinjene Države dva dana nakon neuspelog ubistva.

Nazir i Aslam su proglašeni krivim za zaveru za ubistvo ranije ove godine, nakon što je krunskom sudu u Birmingemu rečeno da su bili ljuti na porodicu Alija nakon nasilne svađe u njegovom butiku odeće u Birmingemu 21. jula 2018.

Nazir je takođe osuđen za posedovanje vatrenog oružja sa namerom da izazove strah od nasilja i za ilegalni uvoz vatrenog oružja. Presuda će biti izrečena  u avgustu.

Kevin Hegarti, tužilac, rekao je porotnicima da je mercedes dovezen u Mišam Grove i parkiran pre nego što se Ali zaustavio u Audiju ispred druge adrese.

"Kao i on, atentator je došao sa vozačeve strane Mercedesa. Bila je to žena. Dok je izlazila iz mercedesa, ostavila je otvorena vrata vozača. Išla sasvim mirno prema Sikanderu Aliju i uperila je pištolj u njega u visini glave. Kada se približila Sikanderu Aliju, on ju je ugledao i video je pištolj, a ona je povukla okidač. Na njegovu milost i sreću, pištolj se zaglavio. Brzo se okrenuo unazad udarivši u otvorena vrata Mercedesa. Potom je potencijalni ubica otrčao nazad do mercedesa i krenuo da se udaljava. Dok je to uradila, pokušala je da zatvori vozačeva vrata, ali nije uspela. Nije se mnogo udaljila i napustila je mercedes, gde je kasnije pronađen, i pozvala taksi nešto pre 21 sat", rekao je tužilac.

Hegarti je rekao da je u ranim jutarnjim satima sledećeg jutra žena pozvala istu firmu i ponovo uzela taksi do Mišam Grouva.

"Izvadila je pištolj, možda je to bio isti pištolj. Nanišanila je i ispalila tri metka u pravcu kuće pre nego što se vratila u taksi koji je čekao", dodao je on.

Porotnici su čuli da je Betro kupila mercedes od dilera u Birmingemu nakon što je doletela iz Čikaga za Mančester, preko Atlante, 22. avgusta, 16 dana pre pucnjave.

Pre nego što se vratila u SAD, Betro je kontaktirala Virdžin eirlajns i pokušala da promeni karte za let kako bi Nazir mogao da odleti sa njom, ali nije uspela.

Detektiv inspektor Met Marston, iz policije Vest Midlandsa, je rekao: "Aslam i Nazir su bili odlučni da se osvete nakon tuče u kojoj su bili povređeni. Koraci koje su preduzeli pokušavajući da sve uvere da nisu umešani u povlačenje okidača su ogromni."

Portparol policije je dodao: "To što niko nije poginuo od Aslamovih i Nazirovih akcija nije ništa drugo do čista sreća."
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

9 h

Podeli: