Svet 3

02.07.2024.

16:25

Užas u Indiji: Stampedo; Najmanje 107 mrtvih FOTO/VIDEO

Najmanje 107 ljudi, uglavnom žena, poginulo je danas u velikom stampedu tokom verskog događaja u okrugu Hatras u indijskoj državi Utar Pradeš.

Izvor: Tanjug

Užas u Indiji: Stampedo; Najmanje 107 mrtvih FOTO/VIDEO
Tanjug/AP Photo/Manoj Aligadi

Podeli:

Do stampeda je došlo dok se verski propovednik obraćao svojim sledbenicima u posebno postavljenom šatoru u selu Rati Banpur u oblasti Sikandra Rau u okrugu Katras, prenosi dnevnik Hindustan Tajms.

Prema navodima policije, čini se da je nedostatak kiseonika na mestu gde se održavao događaj, tokom veoma toplog i vlažnog dana, izazvao nelagodu među ljudima koji su prisustvovali verskom događaju i oni su počeli panično da beže, što je dovelo do stampeda.

Prema rečima jednog od preživelih, do stampeda je došlo na kraju verskog okupljanja jer su svi žurili da napuste mesto skupa.

Predsedavajući ministarskog saveta države Utar Pradeš Jogi Adinat naredio je nadležnim hitnim službama da ubrzaju pružanje pomoći.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: