Svet 0

02.07.2024.

8:36

Izrael naredio evakuaciju: Izvode se napadi

Izraelska vojska naredila je Palestincima koji žive u istočnim područjima Kan Junisa, drugog po veličini grada Gaze, da se hitno evakuišu i izvršila napade na to područje u kojima je prema vlastima Hamasa bilo žrtava.

Izvor: Tanjug

Izrael naredio evakuaciju: Izvode se napadi
Profimedia/Jehad Alshrafi/Anadolu/ABACAPRESS.COM

Podeli:

Izrael je izveo nove udare u južnoj Gazi, što je navelo stotine Palestinaca da pobegnu, nakon što je vojska naredila evakuaciju određenih gusto naseljenih područja, prenosi Tajms of Izrael.

Svedoci izveštavaju o višestrukim napadima u gradu Kan Junis i njegovoj okolini, u kojima je najmanje osam ljudi ubijeno, a više od 30 ranjeno, prema medicinskim izvorima i palestinskom Crvenom polumesecu.

Bombardovanje je usledilo nakon  raketnog napada na izraelska naselja u blizini granice sa Gazom, za koje je odgovornost preuzeo Palestinski islamski džihad, organizacija koji se bori uz Hamas protiv Izraela. 
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: